Luc Bergé

Luc Bergé studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel. Naast diverse eerste prijzen behaalde hij er met grootste onderscheiding het hoger diploma hoorn bij A. Van Driessche. Hij vervolmaakte zijn studie bij de befaamde hoornist H. Baumann. Luc Bergé was achtereenvolgens hoornsolo bij de 'Opera de Wallonie' het Nationaal Orkest van België, het Nieuw Belgisch Kamerorkest en I Fiamminghi.

De laatste jaren specialiseerde hij zich ook in het bespelen van de natuurhoorn en romantische hoorn waardoor hij regelmatig te gast is bij het 'Orchestre des Champs Elysées' o.l.v. P. Herreweghe, 'Les musiciens du Louvre 'o.l.v. M. Minkovski en 'Les Arts Florissants' o.l.v. W. Christie.
Luc Bergé treed regelmatig op als solist met o.a. 'Prima La Musica', 'Orchestre de Chambre de Wallonie ' en de 'Beethoven Academie'.

Hij heeft meerdere solo cd's op zijn naam staan waaronder 'Kamermuziek voor hoorn' met het Arriagakwartet en 'Concerti voor blazers' van Mozart met Prima La Musica o.l.v. Dirk Vermeulen en de hoorntrio's van Brahms en Ligeti, die in de internationale pers lovende kritieken verwierven.
Momenteel is hij Freelance hoornist, hij speelt zowel de moderne als oude hoorn, hij is de hoornist van het Prometheus Ensemble, de hoornsolist van het Orchestre des Champs Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe en tevens hoorndocent aan het Conservatorium van Brussel en Leuven.